Ingrediënten
- 1 groen thee-wasabi broodje
- 30 gram gerookte zalm
Pickle
- 1 grote ui
- 1 dl water
- 1 dl witte wijnazijn
- 100 gram suiker
- 1 tl kerrie poeder
- 1 scheutje plantaardige olie
Mayo
- 50 gram mayonaise
- 50 gram yoghurt
- Rasp en sap van ¼ limoen
Garnering
- Rode kool
- Radijs
- Cress
Bereidingswijze
Bak het broodje voor ongeveer 3 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat hierna het broodje afkoelen. Voor de pickle zet je op matig vuur een steelpannetje met wat plantaardige olie, als dit warm is voeg
je de kerrie toe, laat dit licht bruisen en blus af met het water en azijn. Voeg de suiker toe en kook door. Als de suiker goed is opgelost haal je de pan van het vuur en kan het afkoelen. Snij de ui in dunne ringen en voeg dit toe aan het kerrie zoet zuur. Laat dit een nacht overstaan zodat de smaak er goed in kan trekken.
Meng de mayonaise met de yoghurt en rasp een beetje schil van de limoen hierin, voeg vervolgens het sap toe en roer door. Breng evt op smaak met wat zout en peper. Snij het broodje open en smeer op beide zijden een klein beetje limoenmayonaise. Snij wat rode kool ragfijn en dresseer dit op de onderkant van het broodje.
Leg hier een mooie plak gerookte zalm op. Haal de ui van het zoetzuur en laat goed uitlekken. Dresseer wat van de ui op de zalm. Garneer het broodje af met wat dungesneden radijs en (atsina) cress. Deksel van het broodje erop.
Eet smakelijk!