Ingrediënten
- 1 gastronorm foccacia
- 1 bosje rucola sla
- 250 gram geraspte parmezaanse kaas
- cherry trostomaatjes
- carpacciovlees
- pesto
Zelf maken: carpaccio
Zelf maken carpaccio
Je kunt dit inkopen maar natuurlijk ook fantastisch zelf maken als je een snijmachine tot je beschikking hebt Aangezien wij van mooi vlees houden en niet van diepvries hebben we de onderstaande suggestie; Neem een mooie zijlende, haal hier evt vliesjes vanaf. Maak een pekelbad van 1 liter water met 60m gram zout en 30 gram suiker.
Zet dit op het vuur zodat het zout en de suijker zijn opgelost. Voeg verse kruiden toe als rozemarijn en tijm. Haal van het vuur af en laat afkoelen. Als het pekelbad is afgekoeld kun je de zijlende “in bad” doen. Deze laat je voor ongeveer 4 uur marineren. Haal hierna uit het pekelbad en dep droog.
Zet een pan (anti aanbak) op hoog vuur. Rooster hierin de zijlende mooi dicht aan alle kanten. Leg de zijlende op een rooster en doe in de oven op 170 graden. Geef de zijlende een kerntemperatuur van maximaal 35 graden zodat de kern mooi. Haal uit de oven en laat goed afkoelen. Zodra het vlees goed is afgekoeld kun je dit heel goed op de snijmachine snijden zonder dat het de vriezer heeft gezien wat de smaak ten goede komt. Snij op de fijnste stand mooie dunne plakken.
Zelf maken: pesto
Ook dit kun je inkopen maar kun je ook eenvoudig zelf maken. Neem een bos basilicum en ontdoe de blaadjes van de stelen. Doe de blaadjes in een vijzel en voeg hier 2 eetlepels licht geroosterde pijnboompitten aan toe (hazelnoot of amandel is btw ook heel lekker). Rasp 50 gram parmezaan in de vijzel en voeg wat grof zeezout naar smaak toe. Knijp wat sap van ¼ citroentje in de vijzel (dit houdt de pesto mooi op kleur en geeft gelijk een fris karakter) Kneus met behulp van de stamper een mooie pesto met wat structuur (de snelle manier is in een keukenmachine maar hierdoor kunnen de blaadjes “verbranden” en verkleuren).
Bereiding
Bak de foccacia in ca 7 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden mooi goudbruin en laat deze afkoelen. Snij het brood over de lengte door en strijk de onderkant royaal; met de pesto. Dresseer de rucola over de onderkant en bedek vervolgens met de dunne plakjes geroosterde zijlende. Schaaf wat parmezaan over het geheel en maak het geheel af met wat pijnboompitjes.
Deksel van het broodje erop, snijden in mooie kleine “petit fours” en garneer af met gepofte trostomaatjes.
Eet smakelijk!