Mexicaans mais chipotle broodje met gemarineerde kip

Mexicaans mais chipotle broodje met gemarineerde kip

Mexicaans mais chipotle broodje met gemarineerde kip 1122 841 De Bocks

Ingrediënten

  • 1 mais chipotle broodje
  • 1 eetrijpe avocado
  • kropje little gem sla

Gemarineerde kip

  • 1 kipfilet
  • een halve citroen
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el tex-mex kruiden

Salsa

  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rijpe middelgrote tomaten
  • 1 grote ui
  • 1 el honing
  • een halve citroen
  • koriander

Bereiding

Bak het broodje voor ongeveer 3 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat hierna het broodje afkoelen.

Knijp een halve citroen uit voor de marinade van de kip. Doe hier de tex-mex kruiden en agavesiroop bij en meng goed door. Doe de kip in de marinade zodat deze overal goed in de marinade zit. Laat dit voor ten minste 3 uur staan. Haal de kip vervolgens uit de marinade en gaar deze in een voorverwarmde oven van 180 graden in ca 6 minuten gaar. Haal de kip uit de oven en laat deze rusten

Maak voor de salsa de ui schoon en snipper deze fijn. Zet in een klein beetje olie de ui aan zodat deze kan aanfruiten, zodra de ui licht gaat kleuren mag de tomatenpuree erbij. Even doorroeren en vervolgens de blokjes tomaat erbij. Voeg dan de honing toe en de rasp en sap van een halve citroen. Laat dit voor een kwartiertje op laag vuur garen. Haal van het vuur en laat afkoelen. Maak de salsa glad met de staafmixer en voeg er als laatste wat fijngesneden koriander aan toe.

Breek het buitenste blad van een kropje little gem af en was deze schoon. Snijd een avocado tot op de pit en trek het mesje rondom de pit zodat er 2 losgesneden helften ontstaan. Neem de avocado in de hand en houd de onderste helft goed vast. Draai de bovenste helft ervan af . In een helft blijft de pit zitten. Deze kun je verwijderen door een mesje in de pit vast te “slaan”en met een draaiende beweging los te maken van de halve avocado. Andere mogelijkheid is om de halve avocado waaraan de pit zit nog eens te halveren tot op de pit waardoor er wederom 2 helften ontstaan. Door de helften van elkaar te trekken laat de pit los. De schil kun je nu makkelijk lostrekken. Snijd de avocado in grove blokjes

Avocado verkleurt heel snel; je kunt het beste de avocado op licht zuur zetten om deze mooi op kleur te houden( wat citroensap of witte wijnazijn met hieraan wat honing toegevoegd om het niet te zuur te krijgen)

Snij het broodje open. Dresseer wat salsa op de onderkant. Doe hier het blaadje little gem op. Snij de kip schuin in dunne plakjes en beleg het broodje met ong 40 gram. Doe vervolgens de stukjes avocado op de kip. Deksel van het broodje erop.

eet smakelijk!

Back to top